10 augustus 2010

:: Hoe het begon en Stylish blogger award ::

Pin It

This one is in Dutch. Sorry!!

Wat een feest deze week. EN een stokje gehad van Lisette EN ook nog eens een Stylish blogger award van Mariko.


Eerst 'Het stokje' over 'Hoe het begon'

>> Warning!! Lang verhaal (ben benieuwd wie het leest ;)) <<

Ik schrijf over 'hoe het begon' tot waar ik nu gekomen ben met mijn shop en mijn creativiteit.
Vroeger tekende en schilderde ik al geregeld. Meestal tekende ik de covers van onze Disney video banden na op grote a3 vellen. Ik maakte voor mijn Barbie's tasjes van stof, plastic tassen voor in het supermarktje, boekjes, briefpost, kleding etc. Niet volgens een patroon maar gewoon zelf. Ik was al snel tevreden.

Later kreeg ik voor mijn verjaardag een figuurzaag. Hiermee ging ik aan de slag. Voor het poppenhuis van mijn zus (waar ze niet meer mee speelde) maakte ik zelf de meubeltjes, deze vond ik veel gaver dan de meubeltjes die ik ooit gekocht had.
Ik maakte ook zelf magazines etc. Was altijd wel met mijn handen bezig.
Meestal op zondag ging ik bij een meisje uit mijn klas spelen om te knutselen.
Ik had knutsel vriendinnen en vriendinnen waarmee ik buitenspeelden.

Dit is altijd een beetje bij 'geknutsel' gebleven totdat ik besloot na mijn havo, een jaar gewerkt te hebben in een cd winkel om de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving te gaan doen.
Hier heb ik mij heel veel andere technieken eigen gemaakt. Grafische technieken, verschillende schilder en teken technieken, digitale media (niet heel uitgebreid helaas) wat keramiek technieken etc. Hier heb ik veel geleerd door alles aan te pakken en uit te proberen.

In mijn 2e of 3e jaar heb ik met een klasgenoot de R-ties verzonnen 'knuffels met kenmerken van kunstwerken uit de geschiedenis'. Hiervoor moest ik achter de naaimachine kruipen. En zo ben ik 'verslaafd' geraakt aan het naaimachine.
Doordat ik zoooveel technieken leuk vind loopt mijn hoofd soms over van ideeën en kom ik altijd tijd te kort.

Ik moet/wil nog steeds veel leren, maar dat komt allemaal wel goed.
Het fijne van internet en bloggen is dat je ook weer door zoveel andere mensen geïnspireerd raakt.

Craftygirls waardoor ik geïnspireerd raak en waar ik het stokje aan doorgeef zijn:
Esther, Mitsy en Marlous.

Dit moet je doen als je het stokje van mij hebt gekregen:

1. Schrijf een logje over de start en loopbaan van jouw passie (je kunt het hebben over: je eerste creatie, je (naai/stik)machine(s), de mijlpalen, je meesterstukken, je werkplek, tips en weetjes, enz.)
2. Knip en plak dit stukje tekst en de afbeelding in jouw logje
3. geef het stokje door aan 3 of meer gepassioneerde personen en laat een berichtje achter op hun blog
4. laat een berichtje achter bij het eerste logje over hoe het begon met een link naar jouw verhaal. Hier: http://naaiclub.blogspot.com/2010/07/hoe-het-begon.html

Dan nu de Stylish Blogger award!
Ik heb in februari al the beautiful blogger award mogen ontvangen. Hierbij heb ik al 7 dingen over mezelf verteld.
Nu nog 5 erbij dan =)

1] Ik werk elke dag met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en ik vind het echt superleuk. Kinderen zijn zo lekker ongeremd.
2] Ik ben best een lief meisje maar luister wel/ook naar herrie muziek ;). Zonder muziek zou ik niet happy zijn.
3] Ik ben gek op lijstjes maken. Heb heel veel verschillende schriftjes, boekjes etc. Wat dan weer niet zo efficiënt is.
4] Mijn vriend is ook heel erg creatief. Hij heeft zijn eigen bedrijf indeblender.nl en een illustratie/portfolio blog (die nog niet helemaal af is)
5] Wij gaan dit jaar op vakantie naar Kroatië. We gaan met de auto en hij heeft nog niet zijn rijbewijs dus ik moet alles alleen rijden (en dat vind ik best een beetje spannend)

Zo! dat was wel weer even genoeg (overload) informatie over mij. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar onderstaand adres! hehe ;)

De personen die ik zou willen nomineren hebben al een stokje en/of een stylish award gehad dus ik laat het hier even bij =)

Iedereen vooral blijven bloggen!!

Vergeet vooral niet deze post over onze 'MadeBy' bijeenkomst te lezen op de blog van Pâmela.

2 opmerkingen:

ArtMind zei

Ohh wat een leuk verhaal: knutsel vriendinnen en buiten-speel vriendinnen! :) Ik was ook altijd in de weer mat knippen, plakken en maken als kind. Heerlijk!
Heel erg bedankt om het stokje aan me door te geven - erg lief!
Een hele tijd geleden heb ik echter besloten om geen awards meer te posten in mijn blog. De blogwereld was er van overladen en elke week kreeg je wel ergens een award voor - vond ik een beetje te veel van het goede, dus ik hoop dat je dat begrijpt! ;)
MAAR ik neem het stokje erg graag aan hoor! BEDANKT! :)

Planet Fur zei

Hoihoi,
Bedankt, ik voel me vereerd! Kom hier overigens ook graag om over je prachtige werk te lezen (of over hoe het allemaal begon ;-)). Ik kijk even of ik eraan toe kom om een verhaal te dichten, sluit me ook een beetje aan bij het verhaal hierboven....maar dat doet niet af aan mijn dankbaarheid...leuk!!