12 december 2012

Liebster Award

Pin It
Wat een verassing! Zie ik zomaar een tweet langskomen van Sas en Suus van Moois&Meer dat ze mijn blog een Liebster Award geven. Een watte? Ja dat dacht ik ook, dus ben het even uit gaan zoeken ;)
Het idee is om zo nieuwe blogs te leren kennen. De persoon die de award ontvangt moet 11 dingen over zichzelf vertellen of 11 vragen beantwoorden en de award weer aan 11 leuke, nieuw te ontdekken blogs doorgeven.
Hieronder eerst de 11 antwoorden op de vragen van Sas en Suus.
1. Geluk zit vaak in kleine dingen. Van welke kleine dingen word jij echt gelukkig? 
Gezelligheid maakt mij heel gelukkig. Samen zijn met de mensen waar ik van hou. Iets voor andere doen, iets voor mezelf maken, lekker koken, opgeruimd huis, dat soort dingen =)

2. Hoe had je geheten als je een jongen was geweest?
Mijn zus en ik beginnen beide met dezelfde letter in onze voornaam namelijk een M, als jongen had ik dan ook Michiel geheten. Vind Marieke veel leuker maar had voor een jongen niet echt gekund natuurlijk ;)

3. Waarom ben je met je blog begonnen?
Ik ben ooit vanuit mijn studie begonnen met bloggen. Om alles wat ik maakte/tegenkwam en wat me inspireerde vast te leggen. Als een soort beeldbank en om mijn werk en process te laten zien. Vandaar ook de naam.

4. Beschrijf in 3 zinnen de inrichting van je huis.
Wit, creatief en gezellig? Zie een glimp van ons huis op de foto hieronder. De meneer op de foto is een fotograaf die ons huis vast kwam leggen.


5. Als je in een ander land moest gaan wonen, in welk land zou je dan het liefst gaan wonen en waarom? 
Dat vind ik wel een moeilijke.. Ik vind Italië een heel mooi land. Berlijn vind ik een hele inspirerende stad. Maar heb ook nog geen problemen met Nederland hoor ;)

6. Wat is je favoriete wereldstad? 
Nou deze wordt al een beetje in de vorige vraag beantwoord. Berlijn vind ik echt bruisen. Heb veel Europese steden bezocht en ze hebben allemaal hun charme.

7. Als geld geen rol zou spelen, hoe zou je dan het liefst je tijd besteden/welk werk zou je doen? 
Dan zou ik nog steeds doen wat ik nu doe. Ik streef mijn dromen na. Maar als geld echt geen rol zou spelen dan zou ik nu ook een stenen winkel hebben met workshop ruimte en een lunch café. Maar ik vind het ook belangrijk om nog dromen te hebben zodat je daar naar toe kunt werken. Dus wie weet ... ooit.. ;)

8. Welk talent zou je willen bezitten?
Geen idee... Op creatief gebied kom ik al een heel eind. Ik kom nu al tijd te kort. Ik heb ook jaren gedrumd en in een bandje gezeten. Dit vind ik nog steeds te gek maar op een gegeven moment moet je prioriteiten stellen en kan je niet alles willen/doen. Dus op dit moment zou ik niet nog een talent willen bezitten omdat ik gewoonweg geen tijd heb om hem te kunnen gebruiken ;)

9. Wat is het meest dierbare object (en dan bedoelen we dus geen personen) in je huis? 
Mijn vriend? o nee dat is geen object natuurlijk ;) Zou het niet zo snel weten, ik hecht niet zoveel waarden aan spullen maar dingen die ik van geliefde heb gekregen zijn me wel erg dierbaar. Bijvoorbeeld een lief kaartje, beeldje, iets waar betekenis achter zit.

10. Wat is je favoriete woonwinkel?
Ik heb niet echt één favoriete woonwinkel. Ik haal altijd overal wat vandaan. Als iets me aanspreekt en we hebben het nodig dan mag het mee naar huis. We hebben wel veel opberg/kasten van Ikea, gewoon omdat ze zo lekker praktisch zijn. Dat is wel belangrijk in een huis met veel creatieve materialen. Ik maak ook veel zelf voor in huis.

11. Hoe vier je het liefst kerst?
Ik vier het liefst kerst met vrienden/familie. Kerstavond vieren we altijd met mijn zus en haar man. Dat is een beetje traditie. De andere dagen zien we meestal. Dan gaan we bij ouders langs of andere broers/zussen. We willen het in ieder geval niet als verplichting zien.

Dit waren de antwoorden op de vragen van Sas en Suus. De blogs die ik heb geselecteerd zijn stuk voor stuk topmeiden die ik (bijna) allemaal in het echt heb mogen ontmoeten.
Ik vraag aan mijn favoriete blogs of zij 11 dingen over zichzelf willen vertellen die we nog niet wisten. Bijvoorbeeld gekke gewoontes of je favoriete maaltijd. Ik ben heel erg benieuwd!

Ik geef de Liebster Award door aan:

Monique van Moosmade
Christine van Twinklebird
Esther van Essies Handcraft Cuteness
Carolien van Reintroduced
Babette van Broesj
Eline Pellinkhof
Lisette van Little-z Handmade
De meisen van I am Recycled
Simone van MissHoneybird
Lisa Manuels
en Ellen Vesters

Succes! En ik ben benieuwd naar jullie antwoorden =)

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat ben je snel Marieke! Wauw! En leuk om een kijkje in je huis te krijgen (mooooi!)Een stenen winkel met lunchcafé...daar dromen wij ook van. En met ons waarschijnlijk nog vele anderen. Misschien moeten we ooit iets met z'n allen beginnen :-) Fijne dag!