28 mei 2012

:: Handmade Hoodie ::

Pin It
Ik heb mijn eigen hoodie gemaakt!
Ik kwam op pinterest een plaatje tegen van een hoodie. Iemand had deze zelf gemaakt. Ik ben zelf ook helemaal fan van fijne truien en lekkere vesten dus dacht laat ik eens proberen of ik ook zelf een trui kan maken. Bij de tutorial werd alleen uitgelegd hoe je de capuchon moet maken. Maar zoals gewoonlijk vond ik het veel te ingewikkeld en ben ik zelf aan de slag gegaan.

Zie hieronder het resultaat. Er moet alleen nog een strijkbout overheen maar dat terzijde ;)

Zo ben ik aan de slag gegaan:
Ik heb een goed passend vest uit mijn kast gepakt en deze overgetrokken op de stof.
Alle onderdelen los. De armen en de romp. Ik wilden de onderkant van de trui en de onderkant van de mouwen een andere kleur geven dus deze heb ik er los aan gestikt.
Ik wilde ook een zak, ééntje maar, geen twee. Deze heb ik eerst aan de voorkant gemaakt voordat ik alles in elkaar ging zetten.
Nadat alle onderdelen aan elkaar zaten moest ik me toch echt wagen aan de capuchon. Deze vond ik wel een beetje spannend. Ik heb het formaat van een capuchon van een sweater van mijn vriend gebruikt zodat hij in ieder geval groot genoeg was. Hieraan heb ik op het patroon de flappen getekend omdat ik geïnspireerd was door deze hoodie op pinterest en dus ook een V aan de voorkant wilden hebben. Daarbij wilde ik er knopen op zodat je de flapjes ook echt open kan vouwen. Nou dat is gelukt!

Ik had de stof van Tula Pink, Prince Charming, Dew drop in aqua al heel lang liggen maar nog steeds niet gebruikt. En die paste zo mooi bij het koraal en zalm dat ik daar de capuchon van heb gemaakt.
Aan de onderkant heb ik ook nog een stukje stof als accent terug laten komen. Tip van mijn vriend ;)

Ik ben benieuwd naar jullie versie!


5 opmerkingen:

Juf Anouk zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Juf Anouk zei

Ontzettend gaaf! Kleuren staan je goed en dat accent is ook goed bedacht

Groetjes Anouk

Essie's handcraft cuteness blog zei

Wow die is gaaf! Ik zou zeggen: maak er meer en verkopen maar :)

Essie's handcraft cuteness blog zei

Wow wat gaaf! Ik zou zeggen: maak er meer en verkopen maar :)

Kimminita zei

Prach-tig! Mooie kleuren gekozen ook. Hij is geweldig!